Sådan virker PS4-kontrolleren

PS4-kontrollen er en af de mest populære spilkontroller på markedet. Kontrollen har et par ekstra funktioner, som gør den bedre egnet til gaming end f.eks. en almindelig mus og tastatur.
Kontrollen har to store joysticks, som du kan bruge til at styre dine figurer med. En PS4 controller har også trykfunktioner, så du kan bruge dem til at udføre forskellige handlinger i spillet. Kontrollen har også seks andre knapper, der alle kan bruges til forskellige ting i et spil.
Toppen af kontrollen har fire store knapper, der alle styrer forskellige funktioner i et spil. De to øverste knapper styrer hovedpersonens højre og venstre arm, mens den nederste højre knap styrer benene på hovedpersonen. Den sidste store knap i midten af kontrollen styrer ikke noget specifikt i et spil, men er generelt brugt til at åbne menuer eller for at vise information om det aktuelle spil.
Kanten af kontrollen har to mindre joysticks, der ofte bruges til at styre kameraet i et spil. Derudover findes der tre små cirkulære knapper på kanten af kontrollen. To af disse cirkulære knapper fungerer som volume-knapper, mens den sidste cirkulære knap er en start/pause-knap.

Hvad kan jeg bruge kontrolleren til?

En PS4-kontroller kan bruges til mange ting. Du kan bruge den til at spille et bredt udvalg af forskellige spil, og den er også velegnet til at styre mange af de populære streaming-tjenester, såsom Netflix og Hulu.
En PS4-kontroller kan også bruges til at styre musikafspilleren på din PlayStation 4-konsol. Kontrollen har to store cirkulære knapper på toppen, der kan bruges til at skifte mellem musiknumre eller justere lydstyrken.
Kontrollen har også en indbygget mikrofon, som du kan bruge til at chatte med venner eller familie, når du spiller et online spil. Mikrofonen er placeret på undersiden af kontrollen, hvor der også er en 3,5 mm jack-stik, som du kan bruge til at tilslutte et headset eller højttaler.

Hvordan tilslutter jeg kontrolleren til min PS4?

For at kunne bruge din PS4-kontroller, skal du først tilslutte den til din PlayStation 4-konsol. Du kan tilslutte kontrollen på to måder; enten via et USB-kabel eller via Bluetooth.
Hvis du vil tilslutte kontrollen til din PS4 via et USB-kabel, så skal du starte med at sætte det ene ende af USB-kablet i en ledig USB-port på din PS4. Derefter skal du sætte det andet ende af USB-kablet i den lille runde port på undersiden af kontrollen. Når du har gjort det, vil du se en lille grøn lampe blinke på forsiden af kontrollen. Det betyder, at kontrollen er blevet tilsluttet og er parat til brug.
Hvis du vil tilslutte kontrollen trådløst, så skal du starte med at trykke og holde nede share-knappen og PS-knappen samtidig i ca. 5 sekunder. Når den grønne lampe begynder at blinke hurtigere, betyder det, at kontrollen er parat til at blive forbundet trådløst. Derefter skal du åbne indstillingerne for Bluetooth på din PlayStation 4, og finde knappen “Tilføj nyt udstyr”. Når du har fundet denne knap, skal du trykke på share-knappen igen på din controller for at parre dem sammen.